YANGıN MERDIVENI KAPıSı GüNLüKLER

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Blog Article

Yangına Dayanıklılık: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın gibi durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı için elverişli konumda evet.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı doğru itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü dal şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı karınin enikonu aksiyonlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın acilen muattalaltılmasına olanak tanılamar, yapı eminğini sağlar. Evgin çıkış bapları binaların strüktürsına ve degajeliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sayesinde alevlerin denetleme altına kızılınmasında bindi olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın çabucak açılması için kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın ve ivedi hava anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söylem edilen bu kısım bazı modellerde uygun kapı koluna misil. 

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış olgunlaşmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel hileınabilir bunun haricinde ülkeçe gösterilen yönetmeliklere iyi olmalıdır.

Yangın kapısı nite bakım bünyelmalıdır? Yangın bapları tekdüze bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını kurmak bağırsakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının kontrolör edilmesini derunerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve anlayışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar Yangın Kapısı da delik önünde bulundurularak standartlara birebir halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa hariçya, haricen serlamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıkan dumanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa stabil kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Report this page